GushCloud – Guna Twitter, Facebook untuk buat duit dengan kerja mudah

Saya pertama kali mendapat informasi berkenaan Gushcloud ini sewaktu menghadiri malaysia social media week 2012. Melihat tentang konsep yang diguna pakai di GushCloud memang menarik. Saya merasakan ini program yang patut disertai oleh semua yang ada twitter dan facebook. Untuk lebih jelas berkenaan program ini, didalam entri ini ada diberikan beza antara GushCloud dengan ChurpChurp dan SaysMY, dan juga beza antara sistem biasa dengan sistem Gushcloud.

gushcloud
get paid for simple task

Perbandingan GushCloud berbanding ChurpChurp dan SaysMY

  • Gushcloud berasaskan pay per task dengan kerja mudah seperti LIKE facebook page, follow akaun twitter, post update ke twitter dan lain-lain lagi.¬†Churpchurp dan saysmy pula berasaskan pengiklanan sebagai aktiviti utama,
  • GushCloud membayar dalam USD, manakala¬†ChurpChurp dan Saymy Membayar dalam Ringgit Malaysia.
  • Sama dengan saysmy dan berbeza dengan churpchurp GushCloud juga ada sistem kumpul mata yang dikenali sebagai Karma Point (KP). Karma point ini boleh digunakan untuk redeem hadiah menarik.
  • Gushcloud boleh terima bayaran menggunakan paypal manakala dengan churpchurp guna cek, kena tunggu lama sedikit untuk cek sampai.
  • Ada yang kata sangat susah untuk mendapatkan klik untuk iklan churpchurp dan saysMY. Saya tak pasti, tetapi Gushcloud bukan berasaskan pay per click. Anda buat kerja, anda dibayar.

Kelebihan GushCloud Berbanding Sistem Kerja Online Yang Lain

Dalam sistem kerja online yang saya pernah lihat, prosesnya lebih kurang begini:

  1. Lihat tawaran kerja
  2. Terima kerja
  3. Buat kerja seperti yang diarahkan
  4. Hantar bukti samaada link, screenshot dan lain-lain.
  5. Tunggu pengesahan daripada ‘majikan’

Yang menariknya, Gushcloud menjadikan sistem kerja online :

  • Automatik dimana anda boleh menyiapkan kerja-kerja mudah tanpa perlu menghantar bukti kerana ianya automatik.
  • Cepat. Tidak sampai 1 minit untuk menyiapkan kerja. Perlu klik-klik sahaja.
  • Kebanyakan kerja tidak perlukan pengesahan ‘majikan’ pun.
  • Boleh lihat terus peningkatan jumlah wang dalam akaun (kecuali untuk kerja yang perlukan approval).

Cara menggunakan GushCloud

Untuk menggunakan Gushcloud boleh daftar menggunakan Twitter dan Facebook disini dahulu.

Nanti anda boleh pilih samaada ingin daftar melalui twitter atau facebook. Anda daftar melalui salah satu sahaja dahulu, katakan daftar guna twitter dulu nanti boleh daftar melalui facebook dan kemudian akan ada option untuk combine akaun tersebut.

Untuk melihat tawaran kerja klik di Get Rewarded

Get Rewarded and Do favors
Get Rewarded and Do favors
  1. Lihat tawaran kerja di Get Rewarded
  2. Klik Gush This untuk terima kerja
  3. Buat kerja mengikut arahan dengan beberapa klik dan tunggu bayaran :)

Jika ingin mendapatkan karma point pun langkahnya sama juga, cuma klik dekat Do Favors tab untuk lihat kerja disana.

Payout

Untuk setiap kerja anda dibayar dengan nilai CG yang tertentu ada yang bernilai $CG0.10 dan ada yang lebih $CG1.00 untuk satu kerja mudah. Nilai $CG1.00 bersamaan dengan USD1.00. Cukup $CG20 (USD20) , anda boleh cashout ke akaun paypal.

Saya berpendapat berbaloi untuk join GushCloud, dimana kerjanya mudah dan cepat dan anda dibayar dalam USD. Klik untuk sertai saya dan kawan-kawan yang lain di GushCloud


46 thoughts on “GushCloud – Guna Twitter, Facebook untuk buat duit dengan kerja mudah

    • itulah, mudah kan? tak sesusah pay per click. Hehe kimmie dah dapat berapa dah? :)

      p/s.. dah terer berpantun pantun jer manjang :)

  1. Pingback: Popup notification yang anda tidak suka di Gushcloud | Zulseffort

  2. Mcm menarik….tapi sayang,tak ramai yang baca….apa kata share kat web ni>>klik
    RakanBlog .

    p/s: xperlu blogwalking sgt kalo dah join…hehehe

  3. mula2 tengok gushcloud kat blog ariff shah tapi daftar ja. lepas tu tengok blog anarm.net, yakin dah program tu legit. saya testing la buat kerja. memang macam microjob macam churp2 juga. tapi yang bestnya dari microjob. tiada mau bukti2 ni. tu yang best tu.tapi saya jarang buka akaun gushcloud ni sebab sibuk.
    Naziman´s last blog post ..Review Movie Mirror Mirror

  4. Pingback: USD22 Cashout Pertama dari GushCloud | Zulseffort

  5. salam brader zul. PB ada amik screenshot dari blog zul untuk entri baru PB sal gushcloud ni. He2, Pb pun dah join benda ni. Siyes cepat je dapat income. Hurm, nak mintak tlg zul dtg berikan komen jugak kat blog PB tu. hehe. tlg2 betulkan gak apa yg salah dalam entri PB tu kalo brader zul rasa ada la…ekeke. btw, thniah sebab da berjaya dapat cashout pertama dari GC.
    PB´s last blog post ..Buat Duit Percuma Dengan Gushcloud

    • a’ah ada iklan liquor, tak sempat lagi nak hantar komplen kat diorang. Diorang based on singapore, jadi maybe tidak peka dengan perkara-perkara macam ni. Kita boleh reject jer iklan liquor tu, tetapi bagi widget di blog belum ada option untuk filter iklan rasanya.

  6. maaf,kalau boleh nanya. Supaya bisa mendapatkan uang dari Gushcloud bagaimana caranya ya kak?Saya sudah join Gushcloud. Tapi saya belum diberi tugas-tugas oleh gushcloud.
    Program reward ini berlaku juga tidak u/gusher indonesia?terimaksih
    radyta´s last blog post ..Giveaway #DilemaKuis

    • gushcloud sudah perkenalkan gush.co, sila terus sahaja ke gush.co untuk lihat offer disana jika ada. Sekarang ini kelihatan kurang offer dari gushcloud mungkin sebab masih baru perkenalkan gush.co.
      Indonesia saya tidak pasti. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge