32 responses

  1. sekarang memang banyak program2 begini..
    elakkan laa benda2 yang terlalu senang dan terlalu cepat kaya..
    mana ada benda yang senang2 dapat duit..
    tu penipu semua..
    better buat perniagaan yang kita sendiri teraju dan kita tahu selok beloknya..

  2. Aha, sekarang ni memang banyak betul program hype buat duit.

    Tapi satu juga laa yang aku percaya..

    “There is no such thing as free lunch”.

    Orang2 yang berjaya kat muka bumi ni pun semua berusaha bertungkus lumus walaupun nampak depa senang-lenang tak buat apa2. Cuma kebanyakan mereka tak tunjukkan dan tak kepoh tentang usaha keras mereka.

    Kalau yang dapat duit sebab nasib macam menang loteri tu juga, secepat itu depa dapat secepat itu juga hilang sebab bukan dapat atas usaha kerja keras.

    Tang halal, atau haram, ia aku setuju la tanya lah ustaz, banyak sudah diutarakan tentang isu MLM ini.

    p/s : tiap2 kali komen memang kena letak twitter ke atau sekali dulu jer zul ?
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Saya Baca Blog Anda, Bosan.. Lalu Saya.. =-.

    • Terima kasih kongsi, hoho.. macam gitu rupanya :)
      dah ada pengalaman kena ajak masuk rupanya .. saya tengok iklan pun dah takde hati nak join, cuma ada perasaan nak tau je :)
      .-= zuls´s last blog ..Promote Twitter dan Blog dengan Komen =-.

  3. btol2. jum cari benda yg xde modal, kecuali modal tapak je (domain + hosting). br leh melawa :)
    .-= Extremist Thinker´s last blog ..Beriadah Sensasi Di Kelantan =-.

  4. dari dulu saya anti dengan program2 yg lebih kepada cari orang drpd jual produk..
    walaupun ada certain mlm yg claim diorang dah dapat pengesahan jabatan agama, still dubious to me..
    elok elakkan benda yg subhah kan?

  5. dah lama aku nampak cara ni, gunakan Facebook letakkan link affiliate yang agak besar komisyennya seprti kes yg terbaru ni. dulu org post link affiliate yg biasa je, komisyen kecil

    • a’ah, betul tu naz, cara letak link affiliate tu biasa orang buat. Tapi claim “login facebook dapat duit” ni first time dengar, tu yang tergerak hati nak wat blog post tu.. :)

  6. jangan cakap je sebarang sblm tgk…
    it mean how to make money kalau log in pun x?
    so..login facebook is da 1st step..noe that?
    dont talk rubbish

    • Login facebook dapat duit tu “hype” – itu sahaja.
      Kalau nak join infinity downline takde facebook pun tak pe kan?

      p/s macammana pun saya selesa buat duit tanpa modal :)

  7. Haah, benda2 mcm ni npk sgt merepek . Nk kene cri d0wnline pulak . Kalo x dpt d0wnline xdpt la duit kte blik kn . Org2 skrg pn bkn nye nk sgt j0in .hermmm….

Leave a Reply